Trainweekend en Hollander wandeling

Een nieuwe update..
Vorig weekend zijn we vrijdag, zaterdag en zondag samen met Kim, Benji en Enzo naar Beek (zuid-limburg) geweest om te trainen bij Karin van de Jolige groentjes, lekker in de sneeuw, haha. Vrijdag en zaterdag had ik privéles en zondag deden we mee met de trainingsdag waar meer bekende aan mee deden, erg gezellig.

De manier van trainen en les geven van Karin vind ik super en ze heeft mij echt een aantal hele goede tips kunnen geven. Door er over te praten ben ik ook weer stil gaan staan bij bepaalde dingen of gemerkt dat ik in sommige gewoonte patronen vast zit.

Wij gaan ons komende periode in ieder geval richten op focus oefeningen. Een oefening die ik bijvoorbeeld vandaag en gister even heb gedaan: zijn voerbak met stukken gedroogd long of zn eten (eendennekken ofzo) achter in de tuin gezet op een bankje (we hebben een tuin van 26 met lang) en helemaal aan het begin van de tuin vroeg ik enzo ‘voet’ met de focus op mij, paar passen volgen zonder weg te kijken en dan ‘toe maar’ dan rennen we samen naar zijn bak en krijgt hij wat. Dit een paar keer herhaald. Het doel is om uiteindelijk met volledige focus bij mij -dus zonder weg te kijken- en ondanks toegevoegde afleidingen, samen naar zijn voerbak te lopen. En zo zijn er nog een aantal van zulke oefeningen.

Vandaag heb ik met een aantal andere Hollandse herders (2 kortharen en 2 langharen) gewandeld in Soesterduinen. Was gezellig en ook Enzo vond het ook wel erg gezellig met de 2 korthaar dames.. wat een macho puber is het toch, ook nog 1x in de haren vliegen met de volle reu die mee was, en echt geen stapje terug zetten hoor, maar niks aan de hand verder. Daarna was het ook klaar en gedroeg hij zich netjes. Ook aan de lijn richting andere honden deed hij het super. Toen ik thuis kwam veranderde hij direct van meneer macho in meneer sul. Als een kleine pup een speeltje pakken, kop en oren laag en breed kwispelend rollen over de grond, en poef, toen sliep hij… hij is kapot van de wandeling en ligt nu vast en zeker te dromen over gestreepte dames..

Foto’s van het trainweekend

Voet met focus
Afbeelding

En ‘toe maar!’
Afbeelding

Spelen!
Afbeelding

Spel als beloning
Afbeelding

Afbeelding

Bedankt Karin!
Afbeelding

Foto’s van vandaag
Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s