Hoopers & Agility

Hoopers Nederland

De uitdaging bij hooperen is de hond op afstand met stem en lichaamstaal een parcours laten lopen door de hond door de hoopers te sturen in een bepaalde volgorde. Hierbij is het belangrijk om de hond goed op afstand te kunnen sturen. Snelheid maar ook concentratie en focus van de hond is hierbij belangrijk. Het fijne van hooperen is dat het lichamelijk een minimale belasting geeft waardoor minder kans op blessures. Er bestaat ook ‘nadac hoopers’ het principe hiervan komt overeen, alleen bij hoopers Nederland is het echt de uitdaging om als handler stil te blijven staan en juist dat element vind ik gaaf.

Hieronder enkele beelden van hooperen met Enzo in 2016.
Met Bilou willen we ook gaan hooperen als ze hier oud genoeg voor is.

 

 

 

Agility ofwel behendigheid is een bekende hondensport waarbij de hond zo snel mogelijk hindernissen moet nemen zoals hordes, A-schutting, tunnel, wip en paaltjes in een bepaalde volgorde.

Ik heb met Enzo een half jaartje behendigheid getraind bij KC Zoys. Ondanks dat Enzo het prachtig vindt (vooral de raakvlakken en paaltjes), enorm snel is en we het erg leuk vinden, hebben we keuzes moeten maken. Als grof gebouwde Hollandse herder reu vond ik dit niet de meest ideale sport voor hem vanwege de vele sprongen en korte draaiingen. Helemaal toen Enzo spondylose bleek te hebben.

Filmpjes van aanleren van de paaltjes volgens de 2×2 methode van Susan Garret bij ons in de tuin:

6 paaltjes

12 paaltjes

In parcourtje

Foto’s

Agility (1) Agility (2) Agility (4) 1404687_731120676916117_987431923_o

Afbeelding

Afbeelding

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s