Show

We hebben 3x een show met Enzo gelopen waaruit bleek dat hij zeer goed voldoet aan het rasstandaard. Ondanks dat ik gezondheid en karakter belangrijker vind dan uiterlijk, is het leuk om te weten dat Enzo qua uiterlijk helemaal voldoet aan wat er van een Hollandse herder verwacht wordt.

– Kerstshow Wijchen, 17 dec 2012, Enzo 10 mnd.

Keurmeester: Mw. E. Bakker-v.d.Woestijne

Beoordeling:
Zeer Goed.
Grote reu, mnl hoofd, donker oog, oren nog wat groot, correct gebit. Goede boven bely, mist wat voorborst. Achter meer gehoekt dan voor. Goede staart, sterk hellend bekken. Mooie harde vacht en goed pigment. Gaat met goede pas, fijn gedrag.

– Kampioensclubmatch NHC, 16 juni 2013, Enzo 16 mnd.

Keurmeester: Dhr. M. Wibier.

Beoordeling:
Zeer Goed.
Grote reu met voldoende rastype. Hoofd van goede verhoudingen, in schedel nog iets uitzwaren. Goede ogen, oren goed aangezet. Goede hoekingen voor, achter voldoende. Goede hals en rug belijning. Nog wat smal in borst, voldoende diep en moet goede voorborst. Goede staart. Uitstekende vacht en kleur. Nog los in zijn gangwerk. Vriendelijk gedrag.

Zijn volle zus Eshra werd deze dag BOB (beste van het ras)

Casa d’Agostini Lorenzo ‘Enzo’ 2ZG
Afbeelding

Casa d’Agostini Lotus Elise ‘Eshra’ CAC, BOB (Best of breed)
Afbeelding

En Enzo tussen zijn zussen. Mika, Enzo en Eshra.
Afbeelding

– Nestendag NHC, 8 sept 2013, Enzo 19 mnd
Keurmeester: Mw. E. Bakker-v.d.Woestijne

7 pups van het nest waren aanwezig en uiteraard ook de vader en de moeder. Ik liep met Hayden (zijn moeder) en Kim showde Enzo. Het was zó leuk om zijn nestgenoten te zien en alle honden deden het geweldig! De keurmeester vond ze allemaal uitstekend voldoen aan het rasstandaard en vooral ook over het karakter was ze zeer te spreken. Allemaal zeer sociaal en stabiel.

Keurverslag van Enzo:
Testikels aanwezig. Flinke mannelijke reu, iets kort van lichaam. Mannelijk hoofd, bijna parallel. Voldoende donker oog. Goed gedragen, wat grote oren. Correct gebit. Mooie bovenbelijning. Goede voorborst. Voor de leeftijd goed lichaam. Prima hoekingen. Mooie vacht en kleur. Bij het gaan lastig uit telgang te krijgen maar kan goed draven. Fijn vriendelijk gedrag.
Keurverslag van het gehele nest:
Vader en moeder met 2 zonen en 5 dochters. Goede geslachtstypes. Teven soms iets aan de grote kant maar wel vrouwelijk. Mooie types. Goede hoofden. Oren wel vaak wat groot, maar goed gedragen. Over het geheel genomen goed gebouwde honden, sommige met prima voorborst. Goede vachten en kleuren. Stuk voor stuk zeer aangenaam gedrag.

Afbeelding

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s