Start met agility

Eind augustus gaan we starten met agility (behendigheid) en zo enthousiast als ik ben, wilde ik alvast wat gaan oefenen. Hoogtesprongen, tunnels e.d. kent hij al, raakvlakken moet ik nog even over nadenken hoe ik dat thuis wil gaan oefenen dus ik wilde een start gaan maken met de paaltjes. Dus hop, naar de welkoop, en daar paaltjes gehaald die je in de grond kunt steken en een trainplan op
gesteld, hoe ik stap voor stap Enzo wil leren te zigzaggen door 12 paaltjes. Het was de planning om over de 1e 6 paaltjes een maand te doen, maar mn nerdje leert zo snel, 10 dagen geleden de paaltjes gehaald, elke dag 1a2x 10 min geoefend en vandaag ben ik van 4 naar 6 paaltjes gegaan waar hij netjes door heen zigzagt.
Voorlopig houd ik het even bij 6 en wil ik eerst gaan oefenen op snelheid en de paaltjes op de juiste manier en vol zelfvertrouwen kunnen nemen vanuit beide kanten en dat ik hem kan sturen vanaf verschillende plekken.

De eerste stap waarmee ik begonnen was, was simpelweg door 2 paaltjes heen rennen. Onze valkuil hierbij was, dat Enzo de ‘om’ oefening erg goed beheerst en vooral erg leuk vindt om te doen. Dus hij rende steeds om 1 paaltje heen om vervolgens naar mij toe te komen rennen, een beetje verwarrend dus in het begin. Al snel moest hij door 2x 2 paaltjes heen rennen die eerst achter elkaar stonden en steeds meer schoven de voorste 2 opzij zodat die uiteindelijk op 1 lijn kwamen te staan met de achterste 2 waardoor hij moest gaan zigzaggen. Toen dit goed ging heb ik vooraf aan deze 4 paaltjes, 2 paaltjes toegevoegd. De laatste 4 kende hij dus al, en kon hij dus het einde niet fout doen terwijl het eerste deel goed ging, zou zonde zijn, op deze manier heeft hij het meeste kans op succes.

En dat laatste heeft Enzo echt nodig, hij wordt snel onzeker zodra hij fouten maakt, dus kleine stappen in de trainingen met zo veel mogelijk succesmomenten. Maar dat geldt eigenlijk voor alle honden
en trainingen 🙂

Hier een filmpje van vandaag, dus de 1ste x met 6 paaltjes:

En iets heel anders.. Kim heeft voor haar verjaardag van een goede vriendin van ons een fotoalbum gekregen met allemaal foto’s van ons samen en van Enzo en Benji als pup en recente foto’s.. zo leuk!
Hier een paar bladzijdes:

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s