Enzo 12 en 13 weken

Enzo ging mee naar een bezoekje aan mijn oma en opa. Mijn opa woont in een zorgcentrum omdat hij enkele jaren geleden een beroerte heeft gehad. Hij kan helaas niet meer lopen en praten. Mijn opa is altijd al gek op honden geweest en ik kon niet wachten om onze kleine man aan hem te laten zien. Mijn opa genoot vollop. Er kwamen natuurlijk ook een hoop oudere, slecht lopende en vreemd gedragende mensen op hem af, maar iedereen werd door Enzo vriendelijk begroet.

Op de nestendag van de Hollandse herder hebben we foto’s gemaakt van Enzo met zijn vader. Voor de nestendag hadden we eerst nog even gewandeld met Elke en haar hollanders, waaronder een zusje van Enzo. De wandeling was wat langer geworden dan gepland, maar de pups konden het heel goed aan.

Koninginnedag, natuurlijk goed gebruik van gemaakt om te socialliseren. Ik had met mijn ouders in Amersfoort afgesproken op een terrasje. Het was heel druk, maar ik had een kleedje, kauwbotjes en tugtouw meegenomen. Enzo ging lekker op zn kleedje liggen. Gelukkig voor mij, had mij vader geen zin meer om langs de kleedjes te lopen, dus ging ik met mijn moeder alle kleedjes met spullen langs terwijl mijn vader met Enzo op het terras bleef. Toen ik in die drukte liep was ik blij dat die kleine niet bij me was, dat was echt te veel geweest voor hem.

Na deze drukte zijn we lekker gaan ontspannen en van de zon gaan genieten bij mijn ouders op de camping in soestduinen. Daar heeft hij kennis gemaakt met de katten. Eerst even blaffen, maar de katten zaten in een bench dus konden niet weg rennen waardoor het blaffen geen succes had en hij de katten heel snel negeerde.

Afgelope week hebben we een weekje opgepast bij een oppasadres van ons waar we de week ervoor ook waren met al die dieren. Tussen Rudolf en Enzo gaat het inmiddels super. Rudolf is wat lomp met spelen, maar hij is ook wel enorm groot, kop van Enzo verdwijnt in zijn bek… maar Enzo vind hem helemaal geweldig. Met andere honden gaat het steeds beter, hij is heerlijk sociaal met andere honden en Benji en Enzo samen.. die zijn 2 pootjes op 1 buik.

Met mijn verjaardag vorige week hadden we een feestje gegeven in het feestzaaltje van het oppasadres , drukte en veel herrie, maar meneer gaat lekker in zijn bench liggen slapen die ook in het zaaltje stond. Af en toe mocht hij lekker samen met Rudolf en Benji tussen de mensen door dartelen, voor mij geen verjaardag zonder deze 3 kanjes ūüėČ Bij dit zaaltje zit ook een bisoscoop, heel leuk voor vuurwerk/onweer training, het geluid komt heel echt over, kan goed hard en komt van alle kanten. Hij is van hard geluid in ieder geval niet onder de indruk!

Ook oefeningen met de stofzuiger en grasmaaier gaan heel goed. Down = down en dat levert wat op, zo simpel is het. Dus die stofzuiger is gewoon niet intressant.

De laatste dagen is wel te merken dat de wereld om hem heen heel intressant voor hem aan het worden is, hij krijgt door dat hij zonder ons zich ook prima kan vermaken, misschien had ik toch maar een duitser moeten nemen, die zijn wat minder zelfstandig (maar stiekem vind ik dat juist mooi aan een hollander)  haha.  Hij is sneller afgeleid, dus wij zullen er voor moeten zorgen dat wij gewoon veeel leuker zijn dan al het andere. Niet de makkelijkste taak  :p

’s ochtends heeft Enzo zo’n schattig ritueeltje; pakt mijn slof (mag hij), en gaat deze dan showen aan ons en aan Benji, met hele schattige geluidjes erbij en oortjes schuin. Het is niet te beschrijven, maar die oogjes… ja ik ben echt stapelgek op mn ventje¬† :voer38:

Enzo groeit heel goed, heeft een prachtig glanzend vachtje en eet super. Enzo eet alles wat hij voorgeschotelt krijgt, gaat heel goed. Hij weegt 11 kg.

Foto’s!…

Vader & zoon

Genieten..

Onze 3 knappe mannen

Mn mannetje en ik

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s