Een weekje verder

Vandaag is Bilou alweer 18 dagen bij ons. Ze groeit echt als kool! Snel weer even wegen..

Afgelopen vrijdag is Enzo zijn hoektand behandeld bij dierenkliniek Putten. Het werd een wortelkanaal behandeling dus gelukkig hoefde niet zijn hele hoektand eruit gesneden te worden. De behandeling is goed gegaan. Ik wilde Enzo op zijn eigen tempo wakker laten worden uit de narcose. Drie uur lang heb ik bij hem in de spreekkamer gezeten voordat we naar huis konden. Hij heeft nu gelukkig nergens last meer van.

Zaterdag was een bijzonder dag voor Bilou. We hadden trainweekend met de mantrailgroep, de zaterdag had ik alleen Bilou mee voor haar eerste mantrail ervaring!

De oefeningen stellen nog weinig voor in het begin. De runner laat ruiken dat hij of zij wat lekkers bij zich heeft, gooit een geurvoorwerp op de grond en loopt (in het begin in zicht) een paar meter weg, verstopt achter boom of struikje.

Ik was benieuwd of Bilou uberhaubt van mij vandaan durfde te lopen, veel pups vinden dat spannend namelijk. Maar ik bestond niet meer voor haar hoor. Die persoon daar heeft mijn eten.. en vooral.. mijn tugtouw (nog veel belangrijker dan het voer). Wat dat betreft genoeg zelfstandigheid en zelfvertrouwen, mooie basis 🙂 Toch moeten we het voorlopig echt gaan doen met de babystapjes om een goede start te gaan maken voor het mantrailen.  2x 3 runnetjes gedaan en tussendoor in de auto wachten, ging prima! 🙂

Maandag hebben wij een lange loopband kunnen ophalen. Dit wilde ik heel graag voor Enzo om hem op te kunnen laten lopen. Veel gecontroleerd (zonder plotselinge sprongen, draaien en stops wat hij los in het bos doet..) bewegen is goed voor hem. Ik kan de band schuin omhoog zetten zodat zijn achterhand wat harder moet werken dan zijn voorhand. Voor moet namelijk juist ontlast worden. Ook staat er weer een nieuwe afspraak gepland voor een acupunctuur behandeling, hopelijk gaat het hem helpen.

Woensdag had ik weer puppygym bij Sam Turner met Bilou, dit ging wat anders dan de vorige keer. De 1e oefeningen gingen goed.. maar Bilou had weinig concentratie deze les. Mogelijk door de regen en afleiding van duiven die aan het ruziën waren in de bomen.
Woensdag avond  wel nog even mee geweest om nog ergens wat te eten met mijn schoonouders, daar heeft ze heerlijk liggen slapen.

Gisteravond nog heel even naar een kinderboerderij geweest met kippen. Kippen die heen en weer fladderen wekken wel heel erg veel interesse. Op afstand kan ze het prima handelen. Aandachtspuntje van haar 🙂

Bilou, Enzo en Benji gaan heel leuk samen.

 

Morgenochtend begint de 3-daagse bivak met de mantrailgroep, beide Hollanders gaan mee!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s