Enzo & Bilou

http://www.hollandseherderenzo.nl zal zoals je kan zien vanaf nu niet meer alleen over Enzo gaan, maar vanaf nu ook over onze nieuwe huisgenoot: Hollandse herder teefje Bilou.
Als je deze updates niet wilt missen kun je je aanmelden om deze logboek-berichten in je mailbox te ontvangen (ik deel ze niet altijd op facebook namelijk). Dit doe je door je e-mail adres in te vullen, rechtsonder onder bij ‘follow’, als ik het goed heb..

Maandag 30 april hebben we Bilou opgehaald bij de fokster Denise de Vette in Naaldwijk. Bilou is een nakomeling van Ivy met strepen x Ascan Von Kirchdorfer Höhe. Wat is ze nog klein zeg. 8 weekjes oud en niet veel groter dan alleen de kop van Enzo. Mini en Maxi ❤

Gisteren niks gedaan, eerst maar even goed gewend raken aan huis, tuin en de andere honden. Ze heeft veel respect voor Enzo en Benji. Neemt direct afstand als zij aangeven dat ze te springerig is. Enzo tolereerde zelfs dat Bilou tegen hem aan slaapt. Contact liggen met honden doet hij niet snel, dus ik heb zo’n vermoedde dat het echte maatjes gaan worden 🙂 Bilou maakt heel erg graag (oog)contact. Zodra je maar haar kant op kijkt gaan de oortjes plat en komt ze breed kwispelend op je af.

Bilou heeft al heel goed door dat poepen en plassen buiten moet gebeuren, heeft Denise goed gedaan. Heel fijn. Wel staat ze gelijk klaar met een grote bek en staart recht omhoog als ze een geluidje hoort wat ze niet vertrouwd, maar stiekem is ze zo stoer niet hoor. Alleen zijn (als in: even haar rennetje in moeten of wij zijn even de ruimte uit) vindt ze heel erg stom en dat laat ze dan horen ook. Snel opgeven doet ze zeker niet. ’s nachts kan ze ook flink drammen (sorry buren, hopelijk komende nacht niet meer), ondanks dat wij nog in zicht zijn. Als ik de 1e berichten in dit logboek lees was dat met Enzo wel anders, bij hem konden we gelijk de 1e nacht doorslapen tot uurtje of 7 en heeft nooit gedramd ’s nachts. Maar ook met Bilou gaat het zeker goed komen 🙂 Ik wilde graag een doorzetter (fijn voor het mantrailen), dus hier is ze dan 😉

Enzo is wel echt een enorme pechvogel hoor. In het vorige blog vertelde ik al dat zijn rug erg achteruit gaat. Zijn bespiering in zijn achterhand is zwak, dit zal ook niet meer beter gaan worden. Hij zit nu op dagelijkse pijnstilling. Maar vandaag komt daar nog eens bij dat zijn hoektand gebroken is en niet zo’n beetje ook. Enkele barsten in de lengte tot in de wortel. Wij hebben geen idee hoe dit gekomen is, hij heeft niks hards gegeten of wat dan ook, echt pech. En niet alleen voor hem 😉

Voor volgende week staat een afspraak gepland in Putten voor een wortelkanaalbehandeling, met nog wat meer pech zal de gehele tand eruit moeten, dit herstel zal dan vervelender zijn. Hij is nog nooit onder narcose geweest, had ook gehoopt dat dit nooit nodig zou gaan zijn, maar helaas. Het is pas volgende week omdat een verse tandbreuk lastiger zou zijn voor een wortelkanaalbehandeling dan een tandbreuk van een week oud. Hij lijkt er geen last van te hebben gelukkig. Pijnstillers krijgt hij natuurlijk al..

IMG-20180501-WA0013

Het enige voordeel van dit dierenartsbezoek was een leuk socialisatie momentje voor Bilou, zij ging natuurlijk ook mee. In de auto slaapt ze, in de wachtkamer en spreekkamer is ze heel vrij, ze vindt het allemaal wel gezellig, iedereen wordt vriendelijk begroet. We hebben haar even op de dierenarts tafel gezet en een dierenarts in opleiding heeft haar even nagekeken, gewoon even voor de leuk. Ze vindt het allemaal wel prima.

Ze weegt nu 5,5 kg 🙂

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s