Minder geluk dan we dachten..

Omdat ik in het dubio zat om door te gaan met pijnstilling of niet, omdat ik bang ben dat hij met pijnstilling zijn schouder gaat overbelasten, had ik de dierenarts gebeld, en die vertelde mij dat er eigenlijk al echt wel vooruitgang te zien zou moeten zijn, en dat is echt niet het geval. Daarom zijn we vanmorgen weer naar de kliniek (Dierenkliniek Putten) gegaan waar op dat moment ook een orthopeed aanwezig was.

We zijn net terug.. slecht nieuws..
Het zijn de weke delen rondom zijn schouder die beschadigd zijn, zijn pezen en zenuwen dus.
Dit is echt heel pijnlijk voor hem, bijzonder dat hij nog zo vrolijk en vriendelijk is, en het erge is ook, dat dit herstel nog heel erg lang gaat duren..
Hoe lang is niet te zeggen, zou zo ruim een jaar kunnen zijn, en het zal ook een zwakke plek blijven.

Arme kerel 😥

Hij krijgt nu weer 2x per dag pijnstilling (cortisol 2x 50mg) en hij moet nog altijd veel rusten. De bespiering rondom zijn schouder is ook al helemaal weg. Hij leunt soms wel iets op zijn poot, dat is positief. Over een maand, als er iets herstel is, ga ik kijken wat ik kan bereiken met bijvoorbeeld hydrotherapie of fysiotherapie.. ik wil alles doen wat mogelijk is voor ons maatje wat binnen onze macht ligt..

Trainen zit er voorlopig niet in met hem, juist nu hij een jaar is vind ik het zo belangrijk om echt intensief aan de slag te gaan met aandachtsoefeningen, negeren van prikkels en omgang met andere honden.. maar helaas. En ook de hondensport kunnen we voorlopig vergeten.

Ik vind dat echt heel moeilijk. Die hond was (is!) mijn droom die uitkwam.. mijn werkpaardje om lekker aan de slag te gaan in de hondensport. Anders had ik geen Hollander gekozen. Ik geef echt niet minder om die hond als dat niet meer gaat, maar het is wel een omschakeling en grote teleurstelling als dat niet meer zou kunnen. (behalve dat het voor hem zelf ook een gemis zal zijn.) Zoals een vriendin tegen mij zei ‘dat was je doel, daar leefde je al voor voordat Enzo uberhaubt in je leven was’

Ik verheugde mij er ook zo op om van de zomer zondags IPO, G&G of Obedience te gaan trainen en een doordeweekse avond een start te maken met behendigheid en/of speurwerk. En natuurlijk met het lekkere weer straks veel lange wandelingen.. trainingen.. hij wil zo graag, ik wil zo graag.. maar gaat hem even niet worden..

We zullen zien wat de tijd ons gaat brengen.

4 gedachten over “Minder geluk dan we dachten..

 1. Hi Marjolein kan me je zorgen en teleurstelling goed voorstellen. Gelukkig zijn er heel veel contact en impulcontrole oefeningen waarmee je een ijzersterke basis legt en onderhoudt en ook nu met zo’n blessure goed kunt oefenen/versterken. Heel veel toi toi en een voorzichtige knuf voor Enzo.

 2. Ooh wat een terleurstelling.
  Ik kan me goed voorstellen dat dit hard aankomt. Gelukkig is je hond er nog ,dat is t belangrijkste maar kan het me zo goed voorstellen (heb dat ook met ziva gehad, had ook nog veel plannen met haar)
  Heel veel beterschap voor enzo en sterkte!!

 3. Wat een tegenslag en teleurstelling. Ik kan me heel goed voorstellen dat je dat moet verwerken.
  Als je ooit een goede honden fysiotherapeut zoekt: Victor Hoogma in Nijmegen. Heb ik heel goede ervaringen mee en velen met mij.
  Veel sterkte,

  Mieke

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s