Updat Enzo

De ergste drukte vanuit onze studie is voorbij!  😀  We waren wel al veel thuis voor de honden, maar nu hebben we ook weer echt veel tijd om met ze aan de slag te gaan. De komende weken komen weer een hele hoop leuke oppashonden logeren, gezellige honden drukte dus.  🙂

Inmiddels is Enzo bijna 5 maanden oud en weegt hij tegen de 20 kg, gaat een flinke jongen worden haha. Hij eet goed, zo’n 800gr. per dag. 1a2 x per dag, ligt eraan wat hij krijgt. Maar 1x per dag is eigenlijk geen probleem voor hem.

16 juni zijn we naar de Hollandse herder clubmatch geweest. Gezellig met Elke (de fokster) en haar honden en de eigenaresse van de papa van Enzo. Enzo lekker mee voor socialisatie. Hij deed het super :mrgreen:  Zijn zusje is ook een hele leuke hond aan het worden! Zijn moeder even kunnen knuffelen en zijn half broer (zelfde vader) blijft een geweldige hond!

Natuurlijk zijn we afgelopen weken ook elke dinsdag naar de hondenschool geweest, vanaf komende dinsdag gaan we kijken of een andere hondenschool ons ook bevalt. Niet dat er iets mis was bij Hondenschool de Laar, zeker niet! Maar we willen even kijken of het dichterbij ook kan, en waar we ook met Benji verder kunnen gaan met behendigheid. Bij hs de Laar komen we zeker nog eens terug, heb er veel inspiratie op kunnen doen, en het is gewoon prettig als iemand de zelfde visie heeft wbt omgang met honden.

Vandaag was het ook een leuke dag voor Enzo en mij. We hebben namelijk de workshop Balans & Coördinatie gedaan bij Sam Turner (paws4fun), met super lekker weer, beetje te warm zelfs. Enzo heeft over cavalleti’s gelopen, rechtdoor en in een bocht, over tonnen gelopen, oefeningen op een grote bal en ook even op een hele grote wiebelige bal gestaan, heel knap van hem! Vooral de cavaletti’s in een bocht was voor mij een eye opener dat Enzo nog te jong is om strak te volgen, hoe leuk hij het ook vindt en hoe goed hij het ook kan, hij moet eerst zijn eigen balans vinden met lopen en ook op afstand van mij kunnen werken. Dus ik  wil cirkeltraining met hem gaan doen, nog even uitzoeken waar 🙂

Halfbroer Vale

Benji was ook mee  :mrgreen: en heeft ook lekker behendigheid kunnen doen daar (geen foto’s van)

Zusje Mika

Knuffelen met mama van Enzo, Hayden.

Moeder en zoon

Op de hondenschool…

Puzzelen

En vandaag bij de workshop

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s