Kamperen!

Enzo is inmiddels alweer 18 weekjes oud, ruim 4 maanden, een heerlijke leeftijd. Inmiddels is hij al een paar weekjes begonnen met wisselen, zn voortandjes zijn al ‘grote honden tanden’ enkele kiezen beginnen door te komen en 1 hoektand is er tijdens het spelen uit gevallen.

Hij weegt nu ruim 15 kilo en meneer is al begonnen met zijn poot op te tillen tijdens het plassen! Stoere man. Hij begint ook wat waakser te worden.

Enzo begint de lol in te zien van apporteren, maar wat hij vooral geweldig vindt is speuren! Tijdens het wandelen loopt hij regelmatig spoortjes en van de week toen ik even weg was (te voet weg gelopen) zag Kim hem het spoor lopen waar ik gelopen had. Geweldig! Ik zou heel graag met hem gaan speuren / zoekhond onderdelen gaan doen, dus ik vind dit super!

Vorige week ben ik weer bij Tannetje (holistisch dierenarts) geweest om hem te laten titteren. De titters (anti lichamen) van parvo waren aanwezig, maar niet heel duidelijk, dus toch over 3 weken nog een keer de parvo enting en dan gelijk ook distemper en hepatitis (De DHP enting dus). Deze enting is in ieder geval 3 jaar werkzaam, dus dan hebben we dat voorlopig gehad.

Vanaf vrijdag t/m vandaag (woensdag) hebben wij met zn 4en gekampeerd! Voor Enzo zn eerste (en zeker niet de laatste) kampeer ervaring. En het was genieten!! Enzo kan 24/7 gewoon lekker los lopen, hij blijft bij ons in de buurt (heerlijk zo’n herdertje). Voor ons was dit een mogelijkheid om onze nieuwe tent en andere nieuwe kampeerspullen uit te proberen. Het was daarom niet ver van huis (Soest) en naast de vaste sta plaats van mijn ouders. De omgeving is daar geweldig, nog geen 200 meter van de zandvlaktes vandaan en in de buurt van een meertje. Maandag was het geen ideaal kampeer weer, onweer en regen, Kim was helaas werken, maar ik zat lekker in de tent met een goed boek en 2 heerlijke honden tegen me aan die geen kik gaven om de harde knallen, top!

Links de caravan van mijn ouders en rechts ons paradijsje

Enzo heeft leuk gespeeld met deze konikspoedel

En durft steeds een stapje verder het water in  haha

*smelt*

Ik houd de wacht…

…terwijl Benji eekhoorntjes probeerd te vangen , mafkees

Saampies poseren

Een gedachte over “Kamperen!

  1. Hoi Marjolein en Kim,\

    Even kijken wat Noa over twee maanden te wachten staat. Enzo is dus al een echte puber geworden zo te zien. Hij zal onze oude dame lekker gaan vermoeien verwacht ik zo. Ik denk dat ze nog wel een opvoedkundige bijdrage kan leveren aan deze jonge rakker. Ik ben benieuwd wie van de drie straks een verstopte bal op 50 cm in een boom het eerste kan vinden. Winnaar krijgt van mij een varkensoor!

    Groet,

    Nelleke en Marcel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s