Enzo gaat n nieuwe fase in..

Enzo begint een nieuwe fase in te gaan met zn 14/15 weken… afgelope week heb ik het idee dat de socialisatie periode langzaam is over gegaan in de juveniele periode.

Vanaf maandag ongeveer lijkt het alsof hij nieuwe voorwerpen, mensen en situatie’s beoordeeld of deze tot de ‘vriend of mogelijke vijand’ categorie behoren. Tegen het einde van de socialisatie periode regaeerde hij nergens terughoudend meer op, andere honden negeerde hij en elk mens en elke situatie was leuk. Nu is hij iets terug houdender aan het worden, wil wel eens blaffen naar bijvoorbeeld een vreemd beeld en andere honden zijn weer wat spannend wat hij soms laat zien met geblaf en soms borstelen en een achterhand die klaar staat om eventueel te vluchten.
Met het voorkomen dat hij succes heeft met dit gedrag en er gewoon (evt meerdere keren) voorbij lopen waarbij hij beloond wordt voor ontspannen gedrag, hoop ik hem zo goed mogelijk door deze periode te begeleiden.. Naar mijn idee is hij vooral veel bezig met peilen hoe de omgeving op zijn gedrag reageerd.
Gelukkig is Enzo geen angsthaas, dus ik maak me hier verder geen zorgen om, maar het is wel erg leuk om te zien hoe hij aan het ontwikkelen is.

Met deze warme dagen blijven we veel thuis. Voor 9 uur een goede wandeling samen met Benji en oppashond Aike en de rest van de dag brengen we voornamelijk door in de tuin of binnen waar het lekker koel is. In de tuin staat een ballenbak gevuld met water, erg leuk om Enzo hier snoepjes tussenuit te laten zoeken. Foto’s hiervan volgen nog, die moet ik nog even van mijn telefoon halen.

Wel heb ik  enkele foto’s van afgelope dinsdag op de hondenschool:

Enzo aan het genieten van een haaskarkas (nog nat van spelen in het water)

En nog even een fotootje van vorige week:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s