School en dierenarts

Donderdag en vrijdag weer leuke, minder leuke en spannende dingen voor Enzo.

Donderdag was het ‘schooldag’. Omdat Kim en ik bij elkaar in de klas zitten en nog een paar weken les hebben voordat we gaan afstuderen, wisselen we steeds dagen af om bij Enzo thuis te blijven. Gister ging ik naar de lessen en bleef Kim thuis met Enzo. Maar in de pauze kwam Kim wel even naar school om onze kleine man te showen. Even vond hij het een beetje spannend, maar heel snel vond hij het maar wat gezellig al die aandacht! En dat niet alleen, Kim was niet met auto gekomen, maar op de fiets! Enzo vond dat helemaal geweldig. Hij hing in de draagzak en vond het heerlijk om om zich heen te kijken  :mrgreen:

Na een paar uur goed slapen was het ’s avonds tijd voor behendigheidles! Niet met Enzo natuurlijk, maar met Benji. Enzo ging mee en maakte kennis met allerlei mensen ook honden die toch ook best wel weer spannend waren. Maar het gaat steeds beter.

Vrijdagochtend was het minder leuk want we gingen een bezoek brengen aan de dierenarts. Het was een nieuwe dierenartspraktijk en hij heeft de vaccicheck voor titterbepaling in huis. Mooi, want dat wilde we doen. Even testen of hij nog genoeg antilichamen tegen parvo, hcc en hondenziekte in huis heeft voordat we meer zooi in hem stoppen dan nodig is. Maar ons eerste bezoek aan deze kliniek ging niet netjes.  Ze vonden het erg vreemd en overdreven om een pup te titteren en tijdens het bloed prikken maakte ze opmerkingen als ´ja gewoon een enting zou minder vervelend zijn he´. Ook op mijn opmerking dat ik liever geen lepto enting wilde werd afkeurend gereageerd ´onderzoek heeft nooit uitgewezen dat deze enting nadelige gevolgen heeft, ik zie het nooit hier in de praktijk en weil komt juist veel voor in Nederland´ Daar ben ik het dus absoluut niet mee eens. Daarbij kwam nog dat het bloedprikken best slordig ging en er werd veel meer bloed getapt dan nodig. 2 buisjes (!). Terwijl er echt maar een druppel nodig is. Maar goed, Enzo had zich geweldig gedragen en het was geen hele nare ervaring voor hem gelukkig. Na 2 uur werd ik opgebeld met de uitslag van de titterbepaling. De uitslag voor parvo was negatief. Wat hij nu voorstelde was dat we hem nu alleen parvo enten (gistermorgen zei hij nog dat alleen parvo enten niet mogelijk was), met 12 weken de cocktail en 3 weken later Lepto met parvo. Dat gaan we dan ook ongeveer doen, nu alleen parvo en met 12 weken de DHP enting. De laatste lepto/parvo doen we niet. En dan gewoon bij onze holistische dierenarts en daarna is hij naar mijn mening goed genoeg beschermd en helemaal klaar 🙂 Hij is verder ook helemaal gezond verklaard en heeft 2 ingedaalde ballen, gelukkig maar, want die hij heeft hij in de toekomst misschien nog wel nodig 😉

Omdat ik onderzoekstage doe bij Carnivoer (Erwin Gijtenbeek) moest ik vandaag ‘even’ naar Heiloo om het een en ander te bespreken. Kim en Enzo gingen gezellig mee. Het is fijne praktijk met een goede sfeer en leuke mensen. Enzo was er meer dan welkom en heeft daar even lekker rondgewaggelt, maar grotedeels heeft hij in de auto geslapen terwijl Kim in auto voor school bezig was en ik in bespreking.

Enzo, vandaag 9 weken en 2 dagen, woog gister 7,5kg, dus vanaf zondag al 1,5 kilo zwaarder geworden, gaat hard! Afgelope dagen heeft hij kvv, kleine prooitjes en kwartel op. Kwartel vond hij wel heel raar en wist niet wat hij er mee moest maar uiteindelijk met smaak op gegeten.

Kaatje is naar huis, voor Enzo wel jammer want ze speelde leuk samen. Nu is Benji de pineut als Enzo energie te veel heeft :p

Vandaag gaat weer een leuke dag worden, maar dat vertel ik later 😉

In de klas

Een gedachte over “School en dierenarts

  1. Wat leuk om zo te lezen, wat die kleine Enzo allemaal meemaakt, en super leuke foto,s
    Als we hem over een paar weken weer zien, zal hij flink gegroeid zijn.
    Lieve groetjes en een dikke knuffel aan Benji en Enzo
    Oma Marion en Opa Ben

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s