Update Enzo

Gister zijn de ouders van Kim op visite geweest. Hebben lekker met hem geknuffelt en vonden hem geweldig. Heel actief was hij gister niet. Zondag was het toch wat veel geweest allemaal, dus hij had veel slaap nodig. Natuurlijk hebben we hem daarom veel rust gegeven. Lekker alles op zijn eigen tempo.

We hebben afgelope nacht gewoon boven in ons eigen bed geslapen met de deuren open zodat we hem konde horen. Maar we hebben niks gehoord. Heel vervelend  😉  Vanaf 12 uur tot 7 uur heeft hij heerlijk door geslapen. Wel lag er een plasje in zijn ren. Het heeft dus net iets te lang geduurd, zo’n kleintje kan fysiek gezien zijn plas gewoon niet zo lang ophouden. Even kijken hoe we dat komende nacht gaan doen.

Spelenderwijs leert hij erg snel. Hij hoeft van mij nog helemaal niks te kunnen, maar al spelend kent hij zijn naam waarbij hij goed contact maakt, gaat zitten bij het krijgen van zijn eten en bij het open doen van zijn rennetje en los bij het ruilen van speeltjes begrijpt hij ook aardig. Maar vast houden doet hij ook geweldig. Trekspelletjes zijn voor hem het einde, en dan komt die drive naar boven. Heerlijk.

Het lopen aan een lijntje vind meneer helemaal niks. Ook nog niet heel veel gedaan hoor, hij huppelt lekker los mee buiten, dan kan hij alles op zijn eigen tempo verkennen. Naar andere honden heeft hij een grote bek, dus dat is wel een aandachtspuntje. Hij hoeft van mij andere honden niet geweldig te vinden, uiteindelijk moet ik (en Kim) voor hem het leukste zijn, niet andere honden. Maar als hij nu al succes heeft met het weg jagen van andere honden met blaffen staat ons nog wat te wachten  😛

Eten gaat prima. Hij krijgt ongeveer 400 a 500 gr. per dag. Hij heeft de afgelope dagen gehad: paarden spiervlees, kuiken, pens, sprot en parelhoenkarkas. Ook af en toe wat kvv (Tinlo, Carnivoer, Haaksbarf) omdat hij dat makkelijker eet, dat gaat afgebouwd worden. Hij eet lekker rustig maar moet er wel echt de rust voor nemen, anders is hij liever met andere dingen bezig.
Zondag woog hij 6.2 kilo.

De meeste vinden zijn hangende oortjes zo schattig en zeggen dat ze zo moeten blijven, maar ik zit met smart te wachten tot ze overeind komen te staan hoor 😀

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s