Pup op komst!

Al jaren wil ik een Hollandse herder, maar er was nooit genoeg tijd en ruimte voor. Inmiddels woon ik 2 jaar samen in een huis waar we prima een 2e hond erbij kunnen hebben, we hebben een hond vriendelijke auto, de meeste drukte vanuit studie is voorbij en ik heb enorm de kriebels om aan de slag te gaan met een 2e hond… het werd tijd om contact op te nemen met fokkers!
Al een hele tijd houd ik mijn oren en ogen open wat betreft hollandse herders fokkers, en vorig jaar kwam ik in contact met een fokker die mij erg aansprak doordat zij heel veel aandacht besteed aan de gezondheid van dit ras, de type hollandse herders fokt die mij aanspreekt en die de pups op rauw afspeend. 

Afgelope donderdag was het dan eindelijk zo ver: Een prachtig nestje met maar liefs 11 pups! 5 reutjes en 6 teefjes.  Wij gaan voor een reutje. Begin april komt hij dan bij ons wonen.

Op dit weblog ga ik een logboek bijhouden hoe het gaat met de voorbereidingen, keuze van de pup, de eerste dagen bij ons, groei, rauw voeren, socialiseren, trainen enz. 

Waarom een hollandse herder?
Ik wil een hond waarmee ik veel kan ondernemen. Een leergierige hond die altijd klaar staat om wat te gaan doen maar ook de rust kan vinden binnen huis. Ik heb een enorm zwak voor het typische herderkarakter en honden die nog niet `verpest` zijn door de fok. De hollandse herder is wat erkende rassen betreft 1 van de gezondste rassen die weinig tot geen rastypische gezondheidsproblemen heeft. De raszuivere hollander is leergierig, aanhankelijk, gehoorzaam, volgzaam, waakzaam, paraat, zeer trouw, stabiel en zelfstandig van karakter. Het zijn honden die graag in het bijzijn van mensen zijn en graag samen dingen willen ondernemen. Daarbij vind ik de bouw en de typische gestroomde aftekingen bij een hollander prachtig. Helemaal mijn ras dus.

De ouders
De kennel waar ze geboren zijn: www.hollandseherder.be

De moeder is Smallyard’s Birgit (Hayden)


De vader is Doerak van de Molengors


 

De eerste puppenfoto!

Welke zou het gaan worden…..?
Snel meer!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s